Met trots presenteren wij, Bon Chef.

Bon Chef is een project dat wij van buitenaf hebben aangenomen, bij de premiere van Soms Moet Je Liegen werden we benaderd door een filmmaker die ook aanwezig was. Deze was erg onder de indruk en wilde daarom met ons een samenwerking aangaan om zijn project tot stand te brengen. Hij zag in ons de kanditaat om alles te realiseren en niet veel later gingen we met deze filmmaker in gesprek.

Het idee voor Bon Chef kwam uit zijn eigen ervaringen als horeca medewerker, want buiten dat hij films maakte was hij ook kok. Hij maakte lange dagen en draaide vaak late diensten, in die tijd kwam hij met het idee om deze twee passies te combineren. Het balletje rolde uiteindelijk naar ons, het maken van een film in keuken en restaurant. We hebben elkaar meerdere malen gesproken en enige wijzigingen in het script zijn doorgevoerd.

Al snel bleek dat dit zonder budget een zware uitdaging was. Het heeft daarom een zeer lange tijd gekost om een locatie te vinden. Daar waren we vanaf juni 2018 mee begonnen, dit was eigenlijk vrij direct na de premiere van Soms Moet Je Liegen. In vrijwel alle delen van Nederland maar ook België bleken de gelegenheden zeer beperkt tot zelfs niet uitvoerbaar. Vaak werd er gevraagd om te betalen of bij te leggen, heel begrijpelijk maar toch iets wat voor ons niet tot de mogelijkheden behoorde. Pas in januari 2019 hadden we een doorbraak, we mochten draaien in een café. Op 26 januari 2019 hadden we daar onze eerste draaidag, we bouwden het café tijdelijk om tot restaurant voor onze restaurant scenes.

We waren en zijn nog altijd erg dankbaar dat we er mochten draaien en hadden zelfs nog gebruik mogen maken van de keuken. Dit viel echter niet binnen ons verhaal en sloot daarom niet aan.

Pas in april 2019 draaiden we de keukenscenes, net zoals voorheen was ook het zoeken hierna een hele opgave. We kwamen veelal dezelfde problemen tegen als voorheen. De 8ste van diezelfde maand was het dan zover. Het was een zware draaidag omdat we uiteindelijk zeer ver achter op schema raakten, gelukkig was de eigenaar zo coulant om ons extra tijd te gunnen. Door die reden is de film in twee draaidagen opgenomen in plaats van de geplande drie dagen.

De videomontage heeft daarna nog twee maanden geduurd en heeft verschillende aanpassingen gezien, zowel in beeld als de muziek. Op 28 juni, meer dan een jaar na de premiere van Soms Moet Je Liegen én de eerste kennismaking met de filmmaker verscheen hij online. Er is nog altijd geen filmpremiere geweest voor dit project en het is niet zeker of dit nog gaat gebeuren.

 

Ontwerp, stijl:

Het opnameformaat is ‘MOV 1920x1080 25FPS’ gecomprimeerd in ‘H264 1080p 25FPS PAL’. De beeldverhouding is standaard 16: 9 breedbeeldformaat (H264 1080p 25FPS PAL).

 

Intentie:

Bon Chef is geschreven uit het perspectief van een derde partij waarbij wij dit hebben omgezet tot film. Waar we normal onze eigen scripts schrijven wilden we het ditmaal doen met een project van buitenaf om een andere visie naar boven te halen. Dit is ons goed afgegegaan en wij zijn trots op het resultaat.

Anderzijds houden wij ervan om actief met onze passie te werken, te leren en plezier te hebben. Het is een geweldig gevoel om te doen waar we het meest van houden. We willen niets liever dan deze passie delen met de rest van de wereld!

Synopsis:

Tijdens een drukke dienst in de zaak komt een broer langs bij zijn zus die hem in jaren niet heeft gezien. Deze probeert haar te overtuigen bij haar vader te werken wie ze ook jaren niet gezien heeft. Ze maakt haar broer die niet weet hoe haar leven eruit ziet duidelijk hoe het is, na dit gesprek heeft ze eindelijk vrede met het pad dat ze heeft gekozen.