Met trots presenteren wij, Limbo Killzone.

Limbo Killzone is een project dat niet geschreven of geregisseerd is door ons gebruikelijke team. In plaats daarvan produceerde wij dit met het doel om andere teamleden een kans te geven, zodat ze konden proeven hoe het allemaal werkt. Met name het onderwijzen, laten vallen en opstaan was een belangrijk onderdeel, dit alles verbonden aan de naam LaCrea waarbij er een oog in het zeil werd gehouden. De productie is hierdoor in een compleet andere jas gestoken, dat was een bijzondere ervaring. Dit is terug te zien in het resultaat, dat verschilt met andere projecten. Wat wel hetzelfde gebleven is, is het stukje non-profit, we hadden geen budget om te draaien.

Het idee voor Limbo Killzone is geleidelijk ontstaan binnen team LaCrea. Een teamlid had de wens om een project zelf te draaien onder eigen leiding en regie. Dit vonden wij een interessant experiment waarbij we direct konden zien waartoe ons team in staat was. Zo hebben we een aantal keren bij elkaar gezeten om het project uiteindelijk groen licht te geven.

Het filmen begon uiteindelijk in juli 2017 te Nederland. Alle voorbereidingen zijn gedaan door de vervangende teamleden waarbij er door het gebruikelijke team enkel tips gegeven werden. Er waren slechts twee draaidagen nodig om alles te filmen. Dit ondanks dat het een martial arts film betrof, een onderwerp welke we destijds niet eerder aangesneden hadden. De film is in slechts één weekend opgenomen, ondanks de moeilijkheidsgraad vanwege het kleinere team.

De videomontage heeft erg lang op zich laten wachten en is tot noch toe de meest langdurige montage geweest met betrekking tot onze projecten. Limbo Killzone zou pas verschijnen in maart 2018 en heeft geen officiële premiere gehad.

 

Ontwerp, stijl:

Het opnameformaat is ‘MOV 1920x1080 25FPS’ gecomprimeerd in ‘H264 1080p 25FPS PAL’. De beeldverhouding is standaard 16: 9 breedbeeldformaat (H264 1080p 25FPS PAL).

 

Intentie:

Limbo Killzone is gemaakt met het doel te laten zien waartoe onze teamleden in staat zijn, een ander uniek concept was het martial arts gedeelte waarbij teamleden ons op de kaart wilde zetten. Naar eigen zeggen, ‘’in Nederland kan men geen goede martial arts films maken en wij willen deze traditie doorbreken’’.

Anderzijds houden wij ervan om actief met onze passie te werken, te leren en plezier te hebben. Het is een geweldig gevoel om te doen waar we het meest van houden. We willen niets liever dan deze passie delen met de rest van de wereld!

 

Synopsis:

Geld is gestolen, de broer van het slachtoffer gaat het gevecht aan met de vijand in naam van familie, wraak en bescherming.