Met trots presenteren wij, Deal!

Deal! is het eerste project dat wij produceerde onder de naam LaCrea, vlak na oprichting en vlak nadat voorganger Mamesa uit elkaar gevallen was. De enige productie welke we zonder samenwerking met andere organisaties of derden hebben gedraaid, met uitzondering van de muziek. Er was geen budget en daarom een productie op non-profit basis niveau.

Het idee voor Deal! is gelijk met het ontstaan van LaCrea naar boven gekomen om ervoor te zorgen dat we bekendheid zouden genereren. Voornamelijk omdat LaCrea nog maar net nieuw was hadden we dit nodig want we hadden enkel een kleine locale cast en crew tot onze beschikking. De apparatuur hadden we destijds nog niet zelf en moesten we huren, waarbij de lokale omroep van Meerssen zo vriendelijk was om ons te helpen.

Het filmen begon uiteindelijk eind februari 2016 te Nederland, de voorbeidingen hebben we in het half jaar daarvoor getroffen. We hebben twee draaidagen nodig gehad om alles af te krijgen, vanwege de extreme kou hebben we de eerste draaidag moeten uitstellen. De film is daarom binnen twee dagen gedraaid waarvan de laatste draaidag in begin maart 2016 was.

De videomontage is daarna vrij snel gedaan want we wilden ervoor zorgen dat hij zo spoedig mogelijk zou verschijnen. Deal! heeft geen officiële premiere gekend.

 

Ontwerp, stijl:

Het opnameformaat is ‘MOV 1920x1080 25FPS’ gecomprimeerd in ‘H264 1080p 25FPS PAL’. De beeldverhouding is standaard 16: 9 breedbeeldformaat (H264 1080p 25FPS PAL).

 

Intentie:

Deal! is niet enkel voor entertainmentdoeleinden gemaakt, we wilden we met dit project de aandacht trekken en laten zien waartoe wij in staat zijn, zelfs zonder enig budget. Dit in de hoop dat mensen zich bij ons zouden voegen.

Anderzijds houden wij ervan om actief met onze passie te werken, te leren en plezier te hebben. Het is een geweldig gevoel om te doen waar we het meest van houden. We willen niets liever dan deze passie delen met de rest van de wereld!

 

Synopsis:

Twee rivaliserende bendes komen samen om een deal te sluiten. Dit loopt bijna uit de hand totdat duidelijk wordt wat de deal eigenlijk inhoudt. De oprichting van een non-profit organisatie gericht op film.