Met trots presenteren wij, Soms Moet Je Liegen.

Soms Moet Je Liegen is de tweede korte speelfilm van LaCrea in welke wederom in samenwerking met Tweede Kans tot stand gekomen is. Tevens is het produceren ook ditmaal gebeurt volledig onder non-profit basis.

Soms Moet Je Liegen is net zoals zijn voorganger een project welke moeilijk uit de grond kwam omdat apperatuur en handen te kort kwamen. Het heeft lang in de vriezer gelegen om in november 2017 plots en vrij onverwachts gestart te worden maar vanaf daar houden de vergelijkenissen op. Na het success van Infinity ging het allemaal heel snel, want bij de audities en de casting kwamen na niet lang zoeken al kandidaten naar binnen die ons deden verbazen met hun talenten. Zo zouden naar eigen zeggen enkelen daarvan Infinity gezien hebben en waren de aanwezigen van behoorlijk niveau.

Nieuw waren de kind acteurs en actrices die deelnamen, iets wat voor ons een eerste keer zou zijn. Ook nieuw tegenover onze voorgaande projecten is dat Soms Moet Je Liegen het eerste internationale project is, niet alleen is de kleine hoofdrolspeler afkomstig uit Vlaanderen, zo is ook de componist die de muziek maakt geboren en getogen in diezelfde mooie streek. (Deze maakt tot op heden nog onze muziek voor huidige projecten).

Het filmen begon op 29 november 2017 te Nederland, alle voorbereidingen zijn in maar liefst één enkele maand voltooid, voor ons een record. We draaiden voornamelijk in de weekenden en eigenlijk enkel op zondag gezien we de zaterdagen aan een andere film werkten. Wanneer de mogelijkheid zich aanbood draaiden we soms twee dagen achter elkaar. De film draaien gebeurde in een totaal van zeven dagen, verdeeld over zes maanden. De laatste draaidag vond plaats op 15 april 2018. Dit duurde langer omdat we veel last hebben gehad van winterse weersomstandigheden en ziekte.

De videomontage is gedaan tijdens de opname periode, dit zorgde ervoor dat we de deadline van de premiere zouden halen, we lagen achter op schema. Er is nog twee maanden aan gewerkt om uiteindelijk in de premiere te gaan op zaterdag 23 juni 2018 in Eindhoven. Gaandeweg is er nog een trailer voor de film gemaakt zowel Engels als Nederlands.

Ontwerp, stijl:

Het opnameformaat is ‘MOV 1920x1080 25FPS’ gecomprimeerd in ‘H264 1080p 25FPS PAL’. De beeldverhouding is standaard 16: 9 breedbeeldformaat (H264 1080p 25FPS PAL).

 

Intentie:

Hoewel Soms Moet Je Liegen voor entertainmentdoeleinden gemaakt is, willen we met dit project de aandacht trekken en laten zien waartoe wij in staat zijn, zelfs zonder enig budget.

Tevens zijn we dit project gestart voor iedereen die zijn of haar creativiteit wil laten zien, wil deelnemen of gewoon wil zien hoe het allemaal werkt in de filmwereld. Door het zo te doen zorgen wij dat onbekend talent de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen en zich aan de filmindustrie te presenteren.

Anderzijds houden wij ervan om actief met onze passie te werken, te leren en plezier te hebben. Het is een geweldig gevoel om te doen waar we het meest van houden en zoveel van genieten. We willen niets liever dan deze passie te delen met de rest van de wereld.

 

Zie hier de release poster zoals gezien op onze pagina voor de premiere van toen:

Synopsis:

Grootmoeder overlijdt, haar zoon legt zijn zoon uit waarom grootmoeder weg is. Er onstaat onbegrip vanwege een stressvolle situatie waarbij een familie bijna uit elkaar wordt gerukt.