Met trots presenteren wij, Infinity.

Infinity is een korte speelfilm van LaCrea in samenwerking met Tweede Kans (Second Chance). Het produceren is gebeurt volledig onder non-profit basis.

Het project werd eind 2015 gestart, net nadat LaCrea datzelfde jaar is opgericht. Het project was bedoeld als een manier voor LaCrea om aandacht te trekken. Tot maar kort voor die tijd hadden we echter gewoon niet de apparatuur of de mensen om een groot project op, we hadden enkele maanden ervoor besloten we om eerst een ??paar kleinere en korte films te maken. Dit zorgde er in zeer korte tijd voor dat de Cast en Crew velen malen groter werden. Daarmee namen we onze kans en heropenden wij project Infinity, tegen die tijd nog steeds bekend onder de werktitel 'The Co-Driver'.

Het filmen begon in september 2016 te Nederland, na maandenlang discussiëren over het script. De draaidagen vonden voornamelijk plaats in de weekenden en eigenlijk enkel op zondag gezien we zaterdag aan een andere film werkten. De uitzondering op deze regel was de allerlaatste draaidag, welke op zaterdag plaatsvond. Dit gebeurde in een totaal van zes dagen, verdeeld over ongeveer acht weken. De uiteindelijke videomontage begon vrij laat vanwege die andere projecten.

In 2017 zijn we in de eerste week van maart begonnen met de videomontage. Dit duurde ongeveer een maand totdat het op zaterdag 8 april de film eindelijk in première ging. Gaandeweg is er nog een teaser gemaakt.

Ontwerp, stijl:

Het opnameformaat is ‘MOV 1920x1080 25FPS’ gecomprimeerd in ‘H264 1080p 25FPS PAL’. De beeldverhouding is standaard 16:9 breedbeeldformaat (H264 1080p 25FPS PAL).

 

Intentie:

Hoewel Infinity uitsluitend voor entertainmentdoeleinden gemaakt is, willen we met dit project de aandacht trekken en laten zien waartoe wij in staat zijn, zelfs zonder enig budget.

Tevens zijn we dit project gestart voor iedereen die zijn of haar creativiteit wil laten zien, wil deelnemen of gewoon wil zien hoe het allemaal werkt in de filmwereld. Door het zo te doen zorgen wij dat onbekend talent de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen en zich aan de filmindustrie te presenteren.

Anderzijds houden wij ervan om actief met onze passie te werken, te leren en plezier te hebben. Het is een geweldig gevoel om te doen waar we het meest van houden en zoveel van genieten. We willen niets liever dan deze passie te delen met de rest van de wereld.

 

Prijzen:

Iets om trots op te zijn, want in 2018 hebben we nog in de halve finale gestaan voor een nominatie bij het San Mauro STIFF filmfestival in Italië. We hebben niet gewonnen.

Synopsis:

Automobilist pikt bijrijder op, deze steelt auto en automobilist wordt wakker in weiland en raakt verwilderd. Vindt weg terug, wordt opgepikt door andere automobilist, steelt diens auto, andere automobilist wordt wakker in weiland en alles herhaalt zichzelf.